Programma

08:30 Ontvangst
09:00 Aanvang, opening
09:15

Communiceren.


E. (Evelien) Korf
Spreker en trainer werkgeluk & leiderschap

Wat is communicatie tussen mensen? Welke soorten communicatie zijn er? Zijn er eigenlijk momenten waarop we niet communiceren?

10:00

Communicatie op basis van Transactionele Analyse

Hoe je met TA in het achterhoofd effectiever omgaat met je relaties


drs. K. (Kees) Geelen
Platform Gezond Werk / Bedrijfsarts en Adviseur

Communicatie is een groot deel van ons werk. Wij zijn hierin bewust of zelfs onbewust bekwaam. TA is een extra stuk gereedschap, een model dat mij helpt, zowel bij diagnostiek, bij begeleiding als bij advisering. Het is ook leerzaam (en leuk) met deze bril naar politiek en gezin te kijken. Ik zal de belangrijkste elementen op een rij zetten. Indien wij gelegenheid hebben dan maken wij nog een uitstapje naar de gespreksvoering volgens Rogers.

10:45 Pauze
11:15

Samenwerking door en met BAR.


dr. C.H. (Clare) Luymes
Senior Onderzoeker Amsterdam UMC
UWV

Naast de IZP, AML, FML is er voor bedrijfsartsen een nieuw instrument om de belastbaarheid vast te leggen. Hoe ziet de BAR er concreet uit? Hoe en waarom is het instrument ontwikkeld? Wordt het gebruik verplicht en gaat het de communicatie tussen bedrijfsarts en verzekeringsarts verbeteren? De en andere vragen komen aan bod in deze presentatie.

12:00 Lunch
13:00

Impact met social media.


mw. F. (Fenna) Visser
Senior (online) communicatie adviseur
Social Media Manager UWV

Sociale media zijn steeds meer deel uit gaan maken van ons leven en inmiddels voor veel mensen niet meer weg te denken. Bij sociale media komt natuurlijk het een en ander kijken met betrekking tot communicatie. Hoe ga je hier als arts mee om? Hoe profileer je jezelf bijvoorbeeld op sociale media? Hoe ga je om met negatieve berichten over jou op sociale media? Deze en andere vragen zullen aan bod komen in deze presentatie.

13:45

Laaggeletterde cliƫnten in jouw praktijk?


L.C. (Linda) Hageman
Senior Adviseur Stichting Lezen en Schrijven

In Nederland hebben meer dan 2 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Je komt dus vaak iemand met laaggeletterdheid tegen. Maar waar hebben zij dan moeite mee? Hoe gaan zij om met gezondheid? Wat is van belang voor je spreekuur? Je krijgt antwoord op je vragen rondom communicatie met en toegankelijk zijn voor deze groep.

14:30 Pauze
15:00

Eerste ronde parallelsessies

16:00

Tweede ronde parallelsessies

17:00 Afsluiting met borrel en hapjes